FACT Jeugdteam

Behandeling en praktische hulp samen, zo vaak als nodig is en op de plaats waar jij wilt.

Iedereen heeft weleens problemen en zit soms niet lekker in zijn vel. Erover praten kan dan helpen. Maar sommige kinderen en jongeren voelen zich zo lang niet goed dat ze er bijna de moed door verliezen. Naast psychische problemen zijn er dan vaak ook andere problemen zoals veel ruzie thuis, ouders met veel eigen problemen, geen werk kunnen krijgen of het op school niet vol kunnen houden. Soms heb je misschien niet eens een vaste woonplek meer. Goede gesprekken zijn dan niet genoeg, je hebt voor alle problemen samen hulp nodig. Het kan zijn dat je ouders ook hulp nodig hebben om jou (weer) zo goed mogelijk te ondersteunen.

Wat mag je van het FACT Jeugdteam verwachten?
Een medewerker van  FACT Jeugdteam kan met je komen praten als jij daarom vraagt. Op de plek die jullie samen kiezen. Dat kan thuis zijn, op school, op een kantoor of ergens op straat. Soms probeert een medewerker met jou in contact te komen omdat anderen die zich zorgen over je maken dat gevraagd hebben. Het is natuurlijk altijd aan jou of je van onze hulp gebruik wilt maken. Maar wij zullen ons best daarvoor doen. Daarom noemen we onszelf het FACT Jeugdteam, een afkorting van het Engelse Functional Assertive Community Treatment. Wat betekent: assertief zorg geven aan jongeren in de samenleving, die dat nodig hebben. Jij hoeft niet naar een instelling te komen, maar wij komen bij jou.

Hoe ziet de hulp eruit?
Je wilt de situatie waarin je nu zit graag veranderen. Een hulpverlener van het  FACT Jeugdteam bespreekt met jou wat je wilt veranderen en hoe je dat kunt aanpakken. Dat kan hulp zijn bij het verbeteren van je gezondheid, je woonsituatie, je werk of opleiding, je financiën of je sociale contacten. Een paar voorbeelden:-
Voorlichting:
we geven voorlichting over onderwerpen waar jij meer over wilt weten. Of we zoeken samen informatie op.
-
Gesprekken: we ondersteunen je door gesprekken te voeren op de plek waar je verblijft of een andere plek waar jij wilt afspreken. 
-
Praktische zaken: 
we gaan met je mee naar belangrijke afspraken met instanties, we helpen je met het starten van een opleiding, het zoeken van woonruimte of het omgaan met geld en schulden. 
-
Medicijnen:
als je medicijnen gebruikt kunnen we ervoor zorgen dat je die medicijnen op tijd krijgt. We kunnen je informeren over de werking en bijwerkingen van de medicijnen. De medicatie kan gecontroleerd en zo nodig aangepast worden door een arts of psychiater.
-
Doorverwijzen:
als we je zelf niet kunnen helpen met een bepaalde vraag brengen we je in contact met iemand die dat wel kan.
-
Lichaamsbeweging: 
we helpen je ook op weg met het doen van sportactiviteiten. 

Meer weten of aanmelden?
Als je meer wilt weten of jezelf direct wilt aanmelden kun je:

 

-

Bellen naar een medewerker van het FACT Jeugdteam:

Haarlem: 023 - 518 7557 (elke dag tussen 10:30 en 12:00 uur)

Amstelland en de Meerlanden: 06 - 2243 2164

 

-

Een e-mail sturen naar:

Haarlem: factjeugdteam@jeugdriagg.nl 

Amstelland en de Meerlanden: factjeugdteama&m@jeugdriagg.nl


Na de aanmelding heb je altijd eerst een gesprek met een hulpverlener om te kijken of de hulp van het FACT Jeugdteam past bij jouw hulpvraag.


Het FACT Jeugdteam in Zuid-Kennemerland is een samenwerking tussen de Jeugdriagg, Brijder Jeugd, OCK het Spalier en Lijn5.

 

Het FACT Jeugdteam in Amstelland en de Meerlanden is een samenwerking tussen de Jeugdriagg, Spirit, Brijder Jeugd, Lijn5 en Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam.

BehandelingenStuur door naar vriend

Enveloppe