Jeugdriagg - Psychomotorische therapie

Een psychomotorisch therapeut kan bij dezelfde problemen helpen als een psycholoog. Het verschil is dat een psycholoog mensen helpt door gesprekken, terwijl een psychomotorisch therapeut helpt via beweging.

Wat is het?
In Psychomotorische therapie (PMT) helpt de therapeut je in een zaal die lijkt op een kleine gymzaal door je oefeningen en spellen te laten doen. De oefeningen en spellen lijken soms op oefeningen uit het bewegingsonderwijs of sport. Ook kunnen er oefeningen zijn waarbij er vooral gewerkt wordt aan hoe je je eigen lichaam ervaart en beleeft, bijvoorbeeld concentratie- of ontspanningsoefeningen. Er wordt regelmatig gewerkt met rollenspel en drama. Steeds wordt er gekeken wat het beste aansluit bij jouw hulpvraag.

Voor wie?
PMT is bedoeld voor kinderen en jongeren die last hebben van ADHD, van angsten, gedragsproblemen, concentratieproblemen, spanningsklachten of eetproblemen. Maar ook voor hen die moeite hebben met contact leggen met anderen, het moeilijk vinden om hun gevoelens te uiten, voor als je somber bent, onbegrepen lichamelijke klachten. PMT kan individueel gegeven worden, in een groep en/of met het hele gezin. In de intake bij de Jeugdriagg wordt samen met jou gekeken welke vorm het best bij je past. Dat kan ook een combinatie van praten en bewegen zijn.

BehandelingenStuur door naar vriend

Enveloppe