Jeugdriagg - PratenOnline

Informatie voor jongeren van 12 tot 23 jaar

Voel je je wel eens angstig of gespannen? Of heb je depressieve gevoelens? Misschien stop je zulke gevoelens het liefste weg. Maar daar ga je je niet beter van voelen. Van erover praten wel. Op PratenOnline.nl kun je anoniem berichten uitwisselen met leeftijdsgenoten die ook minder goed in hun vel zitten. Daarnaast kun je een afspraak maken voor een chat met een hulpverlener. Dat is anoniem en gratis en kan ook ’s avonds of in het weekend.

logo PratenOnline.gifVoor wie?
Praten Online is een website voor jongeren van 12 tot 23 jaar die angstig of gespannen zijn of zich down voelen. Ook als je minder down of gespannen bent, ben je welkom. Je kunt dan bijvoorbeeld met andere jongeren tips uitwisselen op het forum.

Hoe werkt PratenOnline?
Op Praten Online.nl vind je ons forum Dump en Deel. Hier kun je eigen berichten posten en  reageren op berichten van lotgenoten. Ook kun je op Praten Online chatten met een hulpverlener. Daarvoor moet je eerst een vragenlijst invullen.

Forum Dump en Deel
We willen je een steuntje in de rug geven. Want je voelt je niet helemaal happy en kunt best wat hulp gebruiken. Op het forum voer je opbouwende gesprekken met leeftijdsgenoten en vertel je waar je mee zit.  Want het lucht vaak enorm op om te zien dat je niet de enige bent met een probleem of die er even doorheen zit. Boven kun je tips uitwisselen over hoe je van dat nare gevoel af komt. Een hulpverlener kijkt er vanaf de zijlijn mee. Hij bemoeit zich niet met de inhoud van de gesprekken, maar ziet er wel op toe dat er met respect gepost wordt..

Chatsessies
Voordat je gaat chatten, vul je eerst een vragenlijst in. Als uit de vragenlijst blijkt dat je behoorlijk wat klachten hebt, staat er een erkende hulpverlener voor je klaar. Via de coördinator maak je eenvoudig een afspraak. Dat kan ook ’s avonds of in het weekeinde. In een chat kijkt de hulpverlener samen met jou hoe hij of zij jou kan helpen. Als je dat wilt, kun je een of meer vervolgchats (maximaal 5) krijgen met dezelfde hulpverlener. Goed om te weten: chatten is anoniem. En dat voelt misschien wel zo prettig.

>> www.pratenonline.nl

Internet hulpverleningStuur door naar vriend

Enveloppe