Centrum voor Jeugd en Gezin

Professionele hulp bij opvoeden en opgroeien
Ouders, kinderen, jongeren tot 18 jaar en professionals met vragen over opvoeden en opgroeien kunnen terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). In elke gemeente is er minimaal een CJG. De Jeugdriagg neemt actief deel aan de Centra voor Jeugd en Gezin.

CJG.jpgWat doet Centrum voor Jeugd en Gezin?
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) geeft deskundig antwoord op vragen over opvoeden en opgroeien. Daarnaast biedt het CJG jeugdgezondheidszorg voor kinderen, jongeren en hun ouders. Met welke problemen of vragen ze ook aankloppen,  het CGJ probeert altijd samen met het gezin een oplossing of antwoord te vinden. Heeft een kind extra hulp nodig, dan verwijst het CJG direct door. Zo zorgt het centrum altijd voor passende ondersteuning.

 

 

 

Jeugdriagg en CJG
De Jeugdriagg neemt actief deel aan de CJG’s in haar werkgebied. De exacte invulling van onze bijdrage ligt aan de thema’s die in een gemeente centraal staan. Er zijn medewerkers van de Jeugdriagg gedetacheerd in een aantal CJG's. In andere CJG's heeft de Jeugdriagg spreekuren waarin jongeren, ouders en beroepskrachten informatie en advies krijgen. Waar nodig bezoeken we de gezinnen thuis of zijn we op school aanwezig. 
 

Meer weten?
Meer informatie over het CJG bij u in de buurt vindt u op de volgende websites:

·    www.cjgamstelland.nl
·    www.cjgbloemendaal.nl
·    www.cjghaarlem.nl

·    www.cjghaarlemmermeer.nl 
·    www.cjgheemstede.nl
·.    www.cjghaarlemmerliede.nl
·    www.cjguithoorn.nl
·    www.cjgzandvoort.nl

·    www.cjg.nl (voor de overige CJG’s)

VerwijzersStuur door naar vriend

Enveloppe